Tutorlezen

Op woensdag en vrijdag lezen onze 8e groepers met de leerlingen van groep 3.
Afgelopen woensdag hebben ze voor de 2e keer allemaal heel goed hun best gedaan!

Fotoshoot groep 7

Thema Mode in groep 7. Naast het ontwerpen van kleding zijn er ook ideeën voor een fotoshoot. Vandaag gaat de studio open en zijn de shoots. Er worden geschikte plaatjes gezocht maar ook de zelf gemaakte moodboards worden gebruikt.

Middeleeuwse hesjes

,

Er wordt geknipt en genaaid om de Middeleeuwse hesjes kant en klaar te hebben voor het project. Na de voorjaarsvakantie liggen ze klaar in de groepen. De kinderen gaan de hesjes beschilderen met een zelf bedacht wapenschild of zij maken gebruik van de motieven die door de werkgroep zijn voorbereid.

Thema Kunst

Het thema Kunst is bijna afgelopen. Voordat het thema afgesloten wordt duikt groep 1/2 C nog even onder in de wereld van Matisse. We laten ons inspireren door zijn papierwerk en puzzelen schilderijen.

We kunnen nog hulp gebruiken!

, ,

De voorbereidingen voor het middeleeuwenproject is vol ingang. De bouwplannen krijgen vaste vorm en er wordt druk genaaid geknutseld en geknipt. Maar we kunnen nog steeds hulp gebruiken. Vraag aan de leerkracht(-en) van uw  kind(-eren) hoe ook u kunt helpen dit project tot een succes te maken.

We willen de ouderraad, met name de moeder van Cameron, alvast voor hun inzet bedanken. De ouders van Finn en Mees willen we  bedanken voor de schroeven!

Middeleeuwse muur

,

We hebben een Middeleeuwse muur in school. Het laatste nieuws over het project kunt u vanaf vandaag ook op deze muur in de school vinden.

Middeleeuwse workshops

,

We willen het project met een vliegende start openen. Het Middeleeuws Genootschap Monnickendam komt, de kinderen kunnen ook mee spelen met hun toneelstukjes, de kinderen kunnen brood bakken met kruiden, ze gaan zwaarden maken en nog veel meer. We zijn nog op zoek naar ouders die ook graag willen helpen om deze ochtend een succes te maken. Wilt u een workshop aanbieden of helpen schrijf u in op de lijst op onze kakelverse middeleeuwse muur bij de administratie.

Thema Kunst

We praten eerst over de schilderijen van Karel Appel en Frank Stella. We kijken niet alleen naar wat ze geschilderd hebben maar ook hoe en waarop ze geschilderd hebben. We pakken het hout en zetten de verf op tafel. We gaan zelf bouwen en schilderen met hout en verf!

Wapenschilden

Elke groep krijgt tijdens het project Middeleeuwen een wapenschild. De wapenschilden zijn nog wit. Wat komt er op de wapenschilden? Groep 4 is gestart met ontwerpen.